Den første prøve i kapellets prøvesal under operaen, september 2015

Det hele begyndte i operaen

En efterårsdag i 2015. 
Det Kongelige Teater satte et projekt igang, som fik navnet Publikumsorkesteret. Mere end 200 musikinteresserede mødte op til den første audition på operaen. Nogle var øvede og aktive musikere, andre havde aldrig holdt et musikinstrument i hånden. 

Efter det 2-årige projekt blev foreningen PublikumsOrkesteret oprettet og er i dag en af de mange aktiviteter indenfor Det Kongelige Teater.
Orkesteret spiller 4-6 koncerter i løbet af sæsonen og øver om tirsdagen i Det kongelige Kapels store prøvesal under operaen. Mød Mette Hanskov, hvis du kunne tænke dig at være med.

Lidt om OREKSTERET

PublikumsOrkesteret er et symfoniorkester, der har ca. 150 medlemmer, som alle har det til tilfælles, at de elsker at spille musik. Orkesteret adskiller sig fra andre orkestre på flere områder. F.eks. er det yngste medlemmer der startede som blot 10 årige, mens de ældste nærmer sig midt 80erne. Hertil kommer, at alle musikalske niveauer er repræsenteret; den absolutte begynder spiller således sammen med den meget øvede. Nybegynderne spiller efter specielle håndtegn, som de får fra dirigenten undervejs i musikken.

De let øvede spiller efter en lettere udgave af originalstemmerne, mens de mere rutinerede spiller direkte efter komponisternes originale noder. Dette gør det muligt for alle  –  uanset alder og musikalske forudsætninger  –  at spille sammen, bidrage til helheden og dermed levere et samlet symfonisk udtryk. Dette forhold gør Publikums Orkesteret til et unikt orkester.
Det er solobassist i Det Kongelige Kapel, Mette Hanskov, der er orkestrets dirigent og musikalske leder. Orkesteret spiller bl.a. uddrag Det Kongelige Teaters repertoire. Der er orkesterprøve én gang om ugen i Kapellets øvesal i Operaen, og der spilles fire til seks offentlige koncerter om året i ind- og udland.

Mette Hanskov, solebassist i Det kongelige kapel, er PublikumsOrkesteret musikalske leder og Dirigent.